Verbouwing van boerderij

26 augustus 2023

De opgave van onze opdrachtgever bij dit project was vrij helder: transformeer een nieuw aangekochte maar oude en vervallen boerderijwoning in een moderne en comfortabele woonruimte. Het gebouw behoort tot het beschermd stadsgezicht.

We beseften gelijk, dat we hier een prachtige ruimte ter beschikking hadden! Na een grondige inventarisatie zijn we op zoek gegaan naar een logische maar spannende positionering van de ruimtes in het pand. Tegelijk hebben we, waar mogelijk de gebouwstructuur en uitstraling aan de buitenzijde gehandhaafd.

De entree wordt in de nieuwe situatie de ingang van de schuur. De oude interieur is nog donker en benauwd. Daarom maken we plaats voor een lichte, ruimtelijke en warme leefomgeving. In de hoge open boerenschuur plaatsen we een landelijke keuken met een vide en galerij. De oude spanten gaan we in ere herstellen. De schuurdeuren krijgen een glazen invulling. Zo zijn straks deze mooie oude delen van het gebouw zichtbaar. Aan de achterzijde krijgt het woonhuis een moderne en comfortabele woonruimte. Dit gedeelte van de woning wordt als contrast volledig open naar de tuin en heel strak uitgevoerd. Zo creëren we een mooi balans tussen oud een nieuw.

De vergunning voor de verbouwing van deze prachtige boerderij langs de Waal is verleend. De bouw kan binnenkort beginnen.

Ontwerptekeningen

Originele foto`s

Na de bouw – fase 1

Verbouwing boerderij