Verbouwen aan de Rotte

26 oktober 2022

Hoe kunnen we het beste deze vrijstaande woning aan de Rotte verbouwen? Wat zijn praktische duurzaamheidsmaatregelen die we kunnen nemen? Hoe maken we hier een mooi thuis voor een jong gezin binnen het beschikbare budget voor een lange termijn? Dit waren de eerste vragen van de opdrachtgevers.

Deze vrijstaande woning op een prachtige locatie aan de Bergse Linker Rottekade, vol oorspronkelijke details is qua indeling flink gedateerd. De bouwtechnische staat is ook erg verouderd. De leukste uitdaging is om oud te combineren met nieuw, sentiment met functionaliteit, gezellig en beschut met weids en perspectief. Een uitgesproken kans om een bijzonder ontwerp te maken.

We gaan de ruimte openen door flinke constructieve wijzigingen, voeren een aantal gevelwijzigingen door om binnen en buiten met elkaar te kunnen verbinden, vergroten de opbouw en voorzien deze van bamboo gevelbekleding van Awood, breiden de kelder uit tot een luxe slaapvertrek en plaatsen een verhoogd terras aan de tuinzijde. De metselwerk gevel wordt ge├»soleerd en gestuct, de beglazing vervangen. De warmtepomp en zonnepanelen blijken van alle berekende scenario’s de beste investering op het gebied van energiebeheer.

De vergunning is inmiddels verleend. De start bouw in april 2022 wordt door MZ Bouw al volop voorbereid.

Dit is een project in samenwerking met Van Houdt.

Ontwerp en foto`s van oude en nieuwe toestand

Interieurontwerp

In uitvoering – realisatie 2022

Tags: