Urban loft in Rotterdam West

7 april 2022

`Hoe verbouw je een binnenstedelijke pand in Rotterdam tot een urban loft?` Zo klonk de vraag van onze opdrachtgevers. De stijl diende een combinatie van strak en modern te zijn. Omdat we een aantal oude details behouden, wordt de stijl stoer maar ook chique. Daarnaast was de wens om de woning richting de tuin uit te breiden.

Allereerst hebben we de keuken en de woonkamer met elkaar verbonden. Dit kon door het aanbrengen van een grote doorbraak in de dragende wand. Als resultaat ontstond een ruimtelijke beleving. Onze uitgebreide ontwerpstudie toonde de mogelijkheden aan. Zo kon de opdrachtgever over de nieuwe indeling makkelijker beslissen. De keuken heeft plaats gekregen in de serre-achtige aanbouw. Het wordt heerlijk om in de ochtendzon te kunnen ontbijten. Door de grote glazen puien dringt het zonlicht diep de woning binnen.

De oude kamer-en-suite indeling is op een eigentijdse manier teruggebracht door de grote glazen binnendeur met dezelfde industriële karakter. Tevens hebben we een moderne nieuwe badkamer ontworpen. Als finishing touch worden alle kamers door vloerverwarming voorzien. De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is ook een onzichtbaar én een zuinige manier om te verwarmen.

Dit prachtige binnenstedelijke appartement wordt weer helemaal tot leven gebracht. De omgevingsvergunning is verleend, de uitvoering is medio 2020 begonnen.