`Silicon Valley` in the CEE

21 februari 2016

Groene hart concept voor een `Silicon Valley` ontwikkeling in de Zsambek bekken te Hongarije.

Het groene hart concept behoudt het open uitzicht vanuit de dorpen. De vallei moet vrijgehouden worden van verdere bouw, met behoud van de huidige agrarische functie als functie. De terugkeer van de oorspronkelijke fruitteelt moet worden gestimuleerd. Het groene hart betekent de vallei zoveel mogelijk behouden, de nieuwe woningen en noodzakelijke lokale voorzieningen integreren, binnen bepaalde grenzen, dorp in de bestaande structuur, en twee grootste nederzettingen (Bicske en Biatorbágy) ontwikkelen als regionale centra.

Door drie polen (campus, technologische en innovatiecentra) te creëren ontstaat een nieuwe wetenschapsstad van nationaal belang die zich uitstrekt van het centrum van het dal (Herceghalom station en snelweg aansluiting) te Biatorbágy. Waarmee een nieuw waterfront aan het meer ontstaat.

Het voorstel omvat het behoud van het open groene karakter van het dal en ook de ontwikkeling van het recreatieve landschap op regionale schaal, het creëren van een paden netwerk, toeristische attracties en educatieve ecologische informatie langs de routes. Het groene hart concept biedt een complementair contrast met de stad. Boedapest wordt gezien als een dominante massa met groene zones, en Zsámbék bekken als een dominante groene zone met enkele stedelijke eilanden.

  

Roeleveld-Sikkes project