Barendrecht jaren 60 huis wordt nieuwe villa

2 juni 2022

Een jaren 60 huis is uitstekend geschikt voor verbouw. Je kunt het prima cosmetisch upgraden en verduurzamen zonder het huis af te breken. Wat betekent dat het nog betaalbaar blijft ook. De wens van onze opdrachtgever is om woning aan te passen aan de behoefte van een modern gezin. Daarom vergroten we de waardevolle verblijfsruimte en halen we meer licht in het interieur. We verbouwen dit pand tot een eigentijdse, nieuwe villa.

In een jaren 60 huis was de keuken vaak een ondergeschikt onderdeel, verstopt in de woning. Tegenwoordig is een leefkeuken hét uitgangspunt. Met het verplaatsen van een binnenmuur, kom je vaak al een heel eind. Als eerste openen we dus de afgesloten keuken en creëren we een groot open ruimte. Als resultaat ontstaat er een 10m breed kamer, waar een luxe keuken met een ruim kookeiland en eettafel plaats krijgen. Constructief passen we weinig aan. 

Verder gaan we de gedateerde kozijnen in de achtergevel vervangen door een moderne schuifpui. Zo kan men op alle dagen genieten van de grote tuin. Dankzij de grote glaspartijen brengt een schuifpui namelijk ook meer licht en een gevoel van ruimte in het huis. De vloerverwarming zorgt voor een prettig klimaat.

Om de verbouwing betaalbaar te maken, kiezen we voor traprenovatie. De bestaande hardhouten trapconstructie is van goede kwaliteit maar verouderd qua beeld. Door de trapboom te schilderen krijgt het een andere karakter. Met de nieuwe stalen balustrade en de zwarte steellook binnendeur bieden we de hal eenvoudig en snel een rustige, moderne look. Als eindresultaat een haalbare oplossing met mooie uitstraling. Iets ‘passends’ maken met respect voor wat was en wat komt – dáár zit voor ons de uitdaging.

tijdens de bouw na doorbraak wand