Urban loft in Rotterdam West

9 oktober 2020

Dit statige binnenstedelijke pand in Rotterdam is rond 1916 gebouwd. De indeling van de benedenwoning is gedateerd en kent het nodige achterstallig onderhoud. De opdrachtgevers wilden na de verbouwing een open en lichte urban loft achtige woning. De stijl diende een combinatie van strak en modern te zijn met behoud van oude details. Daarnaast was de wens richting de tuin uitbreiden. Voor een ruimtelijker beleving zijn de keuken en de woonkamer met elkaar verbonden door het aanbrengen van een grote doorbraak. Na een uitgebreide studie over de indeling van de plattegrond heeft de keuken plaats gekregen in de serre-achtige aanbouw. Door de grote glazen puien dringt het zonlicht diep de woning binnen. Aan het kookeiland is er een heerlijke plek ontstaan om ’s ochtends in de zon te kunnen ontbijten. Door de grote openslaande deuren krijgt de woning een optimale verbinding met het terras en de tuin. De oude kamer-en-suite indeling is op een eigentijdse manier teruggebracht door plaatsing van een grote glazen binnendeur met dezelfde karakter. Tevens is een moderne nieuwe badkamer ontworpen. Alle verwarmingselementen worden d.m.v. vloerverwarming weggewerkt. Dit prachtige binnenstedelijke appartement wordt weer helemaal tot leven gebracht.

De omgevingsvergunning is verleend, het werk is begonnen.

Oude situatie
Doorbraak gereed
Aanbouw constructie in beeld
Nieuwe plattegrond
Open ruimte na doorbraak
Toekomstige aanbouw met keuken
Overhoekse pui
Onderzochte oplossing met stalen kozijnen