project Rotterdam

Verhuizen of uitbreiden

26 november 0020

Wij zijn gevraagd om de verbouwingsmogelijkheden van dit dijkhuis te Hellevoetsluis in beeld te brengen. Na het bestuderen van de regelgeving en het bestaand gebouw hebben we een aantal scenario’s geschetst.
1 – INTERNE VERBOUWING
Hoe kan de verdeling efficiënter gemaakt worden? Er valt veel te winnen met een doordachte plattegrond. Wel zijn er flinke aanpassingen nodig om resultaat te kunnen boeken.
2 – EXTERNE VERBOUWING
Toevoeging op de 1e verdieping. Met het verbouwen van de platte zolderverdieping tot een achterhuis kunnen we twee extra slaapkamers realiseren. Op begane grond creëren we veel licht en ruimte voor een mooie woonkeuken. Dit model past goed in het bestemmingsplan, maar het is wel vergunning plichtig.
3 – VERGUNNINGVRIJE AANBOUW
Na een overleg met de Gemeente blijkt dat er mogelijkheden zijn om nog vergunningsvrij uit te kunnen breiden. De lichte serre-woonkeuken is relatief eenvoudig te maken en kosten efficiënt te realiseren. Het neemt wel ruimte weg van de nu al druk bezette tuin maar biedt veel extra woonkwaliteit.

Met dit onderzoek kunnen we onze opdrachtgevers helpen een goed doordachte beslissing te nemen bij de keuze om te verhuizen of het huis uit te breiden. Het gebouw blijkt verrassende potenties  te hebben. Met een redelijk lage investering kan ruimte gecreëerd worden. De doordachte keuze van onze opdrachtgever gaat uit naar de vergunningvrije aanbouw. We maken de definitieve ontwerptekeningen. Nadat de makelaar de waardestijging heeft bepaald kunnen aannemers uitgenodigd worden. De uitvoering wordt in 2019 gepland….ipv verhuizen dus wordt het (flink) verbouwen!

www.zelfbouwinnederland.nl