Het dak op! in Rotterdam-Zuid

1 juni 2022

Word gelukkig van zon en groen!

Dit wordt het super toffe dakterras van Jozef. “Daar wordt je toch vrolijk van” dat word je zeker toch! Jozef woont hartje stad in een jaren dertig appartementenblok. Wel lekker praktisch maar helaas zonder buitenruimte. Geen probleem. We hebben een plan bedacht met een ruime terras op het dak met uitzicht over de skyline en veel avondzon. Op de Green Wall kan hij ook gelijk aan zijn droomhobby beginnen: tuinieren.

Een dakterras blijft een flinke investering. Maar de voordelen maken het absoluut de moeite waard. Door zijn woning te gaan verbouwen maakt hij niet alleen een fijner huis voor zichzelf maar creëert hij ook de beste meerwaarde. Een huis met een dakterras schijnt zomaar € 10.000. euro meer waard te zijn op de markt. En dat ook nog in een stadsappartement van een opkomende hippe wijk van Rotterdam-Zuid…..

De bouwaanvraag is in eerste instantie afgewezen. Na lange discussie is het ons gelukt om de gemeente te kunnen overtuigen over het belang van deze buitenruimte. De inpassing is zorgvuldig gemaakt, de openbare ruimte is niet in gevaar. De aanvraag is inmiddels goedgekeurd. De meest geschikte aannemer wordt al gezocht.