Extra verdieping op je huis

12 september 2023

Met een dakopbouw wordt er een hele extra verdieping gecreëerd boven op een huis.

Op de derde verdieping van dit herenhuis is een extra slaapkamer en badkamer geplaatst. De wens was om een parental suite met een panorama terras toe te voegen. Een fijne ruimte alleen voor de ouders bestemd. De etage biedt ruimte voor slapen, rusten en geconcentreerd werken. Voor de garderobe is er een eiken houten kasten op maat gemaakt. De badkamer is met betonciré naadloos afgewerkt.

Uit deze kamer is er door de aluminium schuifpui van Reynaers toegang tot het dakterras waar genoten kan worden van een prachtige zonsondergang met de Rotterdamse skyline. De gevel is bekleed met zinken felsbanen van WMZINC.

Dakopbouw uitvoering in 2 weken
Dakopbouw Katendrecht Rotterdam
Geïntegreerde kastenwand en aluminium schuifpui
Sedumdak boven dakopbouw
Bevestiging blauwgrijze zinken gevelplaten
Dakterras aan voorzijde

INVESTERING DAKOPBOUW

Verhuizen of verbouwen is een veel voorkomende vraag. In de huidige druk op de woningmarkt blijven de prijzen van huizen stijgen. Een optie om je woning mee te laten groeien met jouw woonwensen, is door een dakopbouw te realiseren. Daarnaast wordt thuiswerken steeds meer de norm. Zeker met het oog op de huidige ontwikkelingen rondom COVID-19. Ruimte voor een thuiskantoor kan gevonden worden in een dakopbouw.

Over het algemeen creëert een dakopbouw een volledige nieuwe verdieping aan ruimte, waarin met extra kamers en een badkamer passen.

Door het toevoegen van extra vierkante meters aan je woning, wordt het pand ook meer waard. In de huidige markt liggen de bouwkosten vaak lager dan de vierkante meter prijs van de verkoop. Zeker in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een woning uitbreiding kan dus ook een goede financiële investering.

We inventariseren het bestemmingsplan en de technische mogelijkheden. Wanneer het bestemmingsplan een dakopbouw toelaat, is de volgende stap om de architectuur van de opbouw te bepalen. Ligt het object in een beschermd-stadgezicht; dan zal de opbouw naar alle verwachting moeten aansluiten aan de bestaande architectuur. Of de opbouw voldoet aan deze esthetische kenmerken, wordt beoordeeld door de welstandscommissie.

Hierna worden de wensen van de opdrachtgever vertaald naar een architectonisch ontwerp passend in de desbetreffende locatie. Ook nemen we de overleggen met de buren in onze handen.

Vervolgens:

  • Het plan toetsen bij de welstandscommissie
  • Externe adviseurs betrekken bij het project, denk hierbij aan een constructeur
  • Indienen van omgevingsvergunning
  • Het project aanbesteden bij aannemers
  • Plan gereed maken voor uitvoering
  • Start bouw