Strakke aanbouw te Vlaardingen

10 mei 2021

Uiteraard kan vrijwel elke aannemer een standaard aanbouw plaatsen. De kunst zit in het realiseren van de aanbouw die ook esthetisch een meerwaarde van de woning is. We hebben deze aanbouw in Vlaardingen met zorg ontworpen.

We voegen extra ruimte in de hele breedte van de woning (7,5m) aan de achterzijde toe. De bestaande scheidingswanden halen we weg. Van de drie ruimtes maken we dus een grote samenhangende leefruimte. De brede en lichte woonkamer is nu direct verbonden met de groene oase in de achtertuin.

Om een naadloze uitbreiding te kunnen creëren zagen we de dragende betonnen balk weg en vervangen we het door een stalen ligger. Deze is onzichtbaar verwerkt in het plafond. Ook in de vloer maken we een drempelloze overgang naar buiten. De achtergevel zetten we dicht met een chique aluminium schuifpui. De deurpanelen worden met ultraslanke profielen uitgevoerd. De roomdivider gecombineerd met de stalen kolom wordt later geleverd.

De Eternit Equitone gevelpanelen maken we met een onzichtbare bevestiging vast. De LED strip buitenverlichting is geïntegreerd in de deuropening. Het nieuwe kruidendak is niet alleen mooi om te zien, maar het produceert ook zuurstof. Tegelijk verbetert het de luchtkwaliteit doordat het fijnstof opvangt en zal de levensduur van het dak verdubbelen. De waterdruk op de riolering zal ook verminderen.

De bouw is begin 2021 afgerond.

Kruidendak en dakventilatie