Strakke aanbouw te Vlaardingen

17 juni 2020

Uiteraard kan vrijwel elke aannemer een standaard aanbouw plaatsen. De kunst zit in het realiseren van de aanbouw die ook esthetisch een meerwaarde van de woning is. We hebben deze aanbouw in Vlaardingen met zorg ontworpen.

We voegen extra ruimte in de hele breedte van de woning (7,5m) aan de achterzijde toe. De bestaande scheidingswanden halen we weg. Van de drie ruimtes maken we dus een grote samenhangende leefruimte. De brede en lichte woonkamer is ineens direct verbonden met de groene oase in de achtertuin.

Om een naadloze uitbreiding te kunnen creëren zagen we de dragende betonnen balk weg en vervangen we het door een stalen ligger. Deze is onzichtbaar verwerkt in het plafond. Ook in de vloer maken we een drempelloze overgang naar buiten. De achtergevel zetten we dicht met een chique aluminium schuifpui. De deurpanelen worden met ultraslanke profielen uitgevoerd.

De Eternit Equitone gevelpanelen maken we met een onzichtbare bevestiging vast. De LED strip buitenverlichting is geïntegreerd in de deuropening. Het nieuwe kruidendak wordt niet alleen mooi om te zien, maar het zal ook zuurstof produceren. Tegelijk zal het de luchtkwaliteit verbeteren doordat het fijnstof opvangt en zal de levensduur van het dak verdubbelen. Dit omdat de waterdruk op de riolering zal verminderen.

De bouw is in oktober begonnen. De geplande oplevering is eind 2020.

Aanbouw in beeld
aanbouw Vlaardingen
Schuifpui
kruidendak