Een droomhuis langs de Rotte

26 oktober 2022

Op een waanzinnig plekje langs de Rotte ligt deze vrijstaande woning. Het had wel een flinke opknapbeurt nodig, maar de heerlijke ligging, charmante maat en authentieke details boden gelijk een huiselijk en warm gevoel. De indeling is door de jaren heen organisch gegroeid, vaak veranderd en was zeer onpraktisch.

`Hoe maken we hier een mooi modern thuis voor een jong gezin binnen het beschikbare budget? Wat zijn praktische duurzaamheidsmaatregelen die we kunnen nemen?` Dit waren de eerste vragen van de opdrachtgevers. Ze zijn geboren en getogen langs deze rivier en wilden graag hier hun droomhuis van realiseren. Het pand moest helemaal aangepast worden aan de woonwensen van de nieuwe bewoners.

De leukste uitdaging was om oud te combineren met nieuw, sentiment met functionaliteit, gezellig en beschut met weids en perspectief. Een uitgesproken kans om een bijzonder ontwerp te maken.

We hebben de ruimte van de gehele begane grond geopend door alle binnenwanden wegpoetsen, hebben een aantal gevelwijzigingen doorgevoerd om binnen en buiten met elkaar te kunnen verbinden, hebben de opbouw vergroot en voorzien deze van bamboo gevelbekleding van Awood, hebben de kelder uitgebreid tot een luxe slaapvertrek en hebben een verhoogd terras aan de tuinzijde geplaatst. De gevel, dak en vloeren werden ge├»soleerd, kozijnen en beglazing is vervangen. De door ons uitgevoerde energierapport toont haarfijn aan dat een warmtepomp en zonnepanelen van alle berekende scenario’s de beste investering op het gebied van energiebeheer waren.

Dit project is in samenwerking met Guido van Houdt uitgevoerd.

Foto`s van de oude toestand en het ontwerp

Beelden na realisatie 2022

Tags: