Verbouw van appartement in een klassiek gebouw

9 februari 2015

Dit appartement bevindt zich in een 19e eeuwse pand met grandeur in Budapest. Hoewel de ligging en de opzet zeer bijzonder is, heeft de woning veel nadelige aspecten gehad. Met een herziening van de plattegrond en een volledige eigentijdse verbouwing hebben we de kwaliteiten bewaard en een moderne comfortabele woning gecreëerd.

De oude verdeling had een kamer uit kamer opzet, een kleine en donkere keuken, een minimale badkamer en een vertrek voor een dienstmeisje. In de nieuwe verdeling hebben we een grote open keuken als centrale ruimte geplaatst. Samen met de hoge chique verblijfsruimtes aan de straatzijde is het verblijfsruimte hiermee gemaximaliseerd. De slaapkamers hebben plaats gekregen aan de beschutte stille zijde van het binnenhof. De badkamer is vergroot en modern vormgegeven. Enkele oude details zoals de antieke eikenhouten vloer, de hoge deuren en sierlijke oude ramen zijn bewaard gebleven. De verbouwing is in 2003 plaatsgevonden.

IMG_1008 Picture 017