Ontwerp voor het samenvoegen van twee voormalige visserswoningen

30 oktober 2018

In een Schevenings hofje uit 1900 worden twee voormalige visserswoningen samengevoegd. Daarmee kan de maat en kwaliteit van de woonruimte aanzienlijk vergroot worden. We onderzoeken de ruimtelijke mogelijkheden en maken een ontwerp voor een volledig nieuwe functionele indeling met maximale daglicht. We laten het in drie modellen zien wat de mogelijkheden zijn.
model 1 – De twee woningen worden maximaal geopend aan elkaar. De kern van het huis wordt de grote woonkeuken, met kookeiland en een lange kastenwand. De lange lichtstraat boven het forse kookeiland met bar maakt de ruimte aangenaam helder en luchtig.

model 2 – Sky in your house

Een hofjeswoning voelt soms best gesloten. Met een grote lichtsnee in het pand maken we de lucht zichtbaar vanuit de keuken. Met een spiltrap onder het licht ontstaan nieuwe perspectieven. De vele kunstwerken van de eigenaren krijgen hiermee bijzondere plekken in het huis.