Strakke aanbouw te Vlaardingen

17 juni 2020

Uiteraard kan vrijwel elke aannemer een standaard aanbouw plaatsen. De kunst zit in het realiseren van de aanbouw die ook esthetisch een meerwaarde van de woning is. We hebben deze aanbouw in Vlaardingen met zorg ontworpen.

De extra ruimte wordt in de hele breedte van de woning aan de achterzijde toegevoegd. Daarmee wordt niet alleen de leefruimte vergroot, maar ook de beleving van de woning wordt flink verbeterd. Er ontstaat een brede en lichte woonkamer in directe verbinding met de groene oase in de achtertuin.

Om een naadloze uitbreiding te kunnen creëren wordt een dragende betonnen balk weggezaagd en vervangen door een stalen ligger, die onzichtbaar verwerkt is in het plafond. Ook in de vloer ontstaat er een drempelloze overgang met buiten dankzij een verzonken vloerrail. De achtergevel wordt voorzien van een 6 m brede aluminium schuifpui, waarvan de kozijnen achter de gevelwand worden verwerkt. De deurpanelen worden met ultraslanke profielen uitgevoerd.

De Eternit Equitone gevelpanelen in een natuursteen achtig verband worden onzichtbaar bevestigd. De strakke aluminium omlijsting rondom de deurkozijn geeft het geheel een chique minimalistische uitstraling. Een LED strip buitenverlichting is geïntegreerd in de negge. De veranda met uitschuifbare schaduwdoeken zal een prettige verbinding leggen tussen binnen en buiten.