Verbouwing Sittard

17 november 2019

Ontwerpstudie voor de verbouwing met aanbouw van een fraaie jaren-60 woning te Sittard-Geleen. We doen 2 belangrijke ingrepen, waardoor de woning veel ruimtelijker wordt: 1 – Het 180 graden draaien van de trap en het doorbreken van de keukenwand. Zo ontstaat een ruime hal en bij aankomst is er ook gelijk zicht op de tuin. 2- Het plaatsen van een flinke aanbouw. Door deze tuinkamer wordt extra woonoppervlak en betere aansluiting met de buitenruimte gecreĆ«erd. De lichte ruime entree, moderne trap met doorkijk naar de tuin maakt de woning helder en uitnodigend. De hal wordt met een elegante pui d.m.v. deuren van glas en staal afgemaakt. Er komen strakke inbouwkasten zonder greep. De kelder wordt met een beloopbaar luik afgesloten. De uitbouw is dwars in de tuin geplaatst. Veel daglicht binnenhalen is doorslaggevend bij het ontwerp. Daarom hebben we bij de aansluiting op het bestaande gebouw een zone met lichtstraat voorgesteld. De verschillende kapvormen geven het interieur diverse sferen. Door het daklicht in beide modellen valt er veel daglicht in de tuinkamer. De getrapte glazen gevel is ter plekke van de keuken iets verdiept, waardoor een plek ontstaat voor een beschut terras. Zo ontstaat een combinatie van een strakke gevel met perfect sluitende kozijnen, glasschuifwanden en een veranda. Zo kan in alle seizoenen maximaal geprofiteerd worden van de tuin.
Bestaande woning – kleine gevelopeningen – brede tuin
Ontwerpmodel met dakverlenging
Impressie interieur met dakverlenging
Ontwerpmodel met zadeldak – Voorhuis/achterhuis principe
Aanbouw Sittard
Impressie interieur met zadeldak

Tags: , , ,