Ontwerp verbouwing dijkhuis

30 maart 2019

Verandering karakteristiek pand

Een oud dijkhuis wordt gerestaureerd en krijgt een volledige make-over. Het betreft hier een van de laatste authentieke dijkhuizen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Vanwege ruimtegebrek en gewenst wooncomfort wordt het gebouw ingrijpend verbouwd. De interne verdeling is volledig herzien, de kamers anders gesitueerd, waardoor al het daglicht het midden van de nieuwe woning binnentreedt. Doorzicht wordt geopend waardoor het huis nog ruimer voelt. In het hart van het huis is een woonkeuken gerealiseerd met veel licht, ruimte, plek voor kookeiland en vloerhoge kasten. Aan de zonzijde van het dijkhuis is er een nieuw riant terras ontworpen, dat gebruik maakt van het niveauverschil. De begane grond vloer is naar buiten doorgezet als terras. Hierdoor wordt ongehinderd binnen met buiten verbonden. Nieuwe puien worden geplaatst, waar nodig verbreed tot 3 meter.
Door deze uitbreiding is de sfeer van het oude dijkhuis behouden en is de gehele woning voorzien van modern wooncomfort. In het dijkhuis is de sfeer van geborgenheid en nostalgie behouden, terwijl de nieuwbouw een sfeer van licht en openheid gekregen heeft. .