Herinrichting Nationaal Archief Den Haag

20 juni 2016

Basisontwerp met Terry van der Heide architecten.

architectimage_extralargethumnail architectimage2_extralargethumnail

TVDH Architecten is al jaren betrokken als architect bij het Nationaal Archief. Mede hierdoor is zij door Koninklijke Van Waning gevraagd deel te nemen in het consortium voor de realisatie en uitbreiding van de publieksruimtes van het Nationaal Archief.
In opdracht van de Rijksgebouwendienst is – in een Design and Build proces – het Nationaal Archief, door de komst van de nieuwe publieksruimtes, getransformeerd van een gesloten instituut tot een open publieksvriendelijk gebouw. De ambitie was om een dynamisch centrum voor informatie, verdieping, educatie en ontmoeting te creëren, waarbij inspanning en ontspanning kernwoorden zijn.
De nieuwe publieksruimtes willen gebruikers en bezoekers een platform bieden waar je mensen met gelijke interesses of specialismen kunt treffen. De Rijksgebouwendienst stelde hoge eisen aan zowel het functionele en esthetische integrale ontwerp als aan het proces/organisatie.

concept

 

naBoek_NA_20120312-253dBoek_NA_20120312 9